Diarré 泄泻/腹泻 xiè xiè/fù xiè

2018-01-25

Man kalder det først diarré, hvis man mere end 3 gange dagligt skal af med afføring, og at afføringens konsistens er tynd/fyldende. Som regel skyldes diarré bakterier eller virus, der i mere end 90% tilfælde går over i løbet af nogle dage. Dette kaldes også akut diarré, men hvis det varer ved i mere end 2 uger, så kan der være tale om kronisk diarré. Det komme mange gange pga. bakterier, som kan være indtaget gennem maden eller dårlig hygiejne.

Indenfor kinesisk medicin kan diarré også skyldes andet end invadering af bakterier eller virus. Der er nogle organ-ubalancer, som kan have diarré som et af sine nøgle-symptomer. Traditionelt set er der mere end 9 forskellige diagnoser, som er hoved-ubalancen til diarréen. Dette vil være forskelligt ud fra hvilke andre symptomer der er, og hvad der ligger forud for diarréen.

I klinikken behandles diarré typisk med akupunktur og urteopskrifter, hvis der er tale om en forud bakterie eller virus invadering. Behandlingsforløbende vil varierer om hvor længe det har sået på, og hvilken diagnose-kategori der ligger til grund for diarréen.