Fibromyalgi 纤维肌痛 xiān wéi jī tòng

2018-01-05

Sygdommen fibromyalgi er svær at definere, da der endnu ikke findes nogle forstående beviser for dens væsen. Men typiske symptomer er muskel- og ledsmerter, stivhed, ekstrem træthed, søvnløshed og depression. Disse symptomer kan hurtigt forveksles med kronisk trætheds syndrom, men patienter med kronisk trætheds syndrom vil have gentagnede influenza- eller febersymptomer, mens fibromyalgi patienter har flere muskel- og ledsmerter.

som alt kan være med til at begrænse alle aspekter i et hverdagsliv. Smerterne kan veksle i varighed og intensitet, som kan brede sig på flere forskellige området i kroppen. Sygdommen forekommer 5 gange oftere hos kvinder end mænd, og opstår hyppigst i alderen mellem 30-40 år. Man kender endnu ikke dens årsag, og der findes kun metoder til at lindre på dens symptomer.

Indenfor kinesisk medicin analysere man de forskellige symptomer separat, hvor man til sidst samler alle informationerne sammen for at få diagnosticeret den/de underliggende årsager til symptomerne. Ud fra det tilrettelægges en behandlingsstrategi, som typisk inkludere akupunkturbehandling i kombination med cupping, gua sha og/eller kinesiske urteopskrifter.

I klinikken behandles fibromyalgi med både akupunktur, cupping og gua sha. Der kan også gives vejledning i hvilke madvarer der kan føjes på dagligdagen, for at hjælpe problemet indefra også. I mange tilfælde kan man lindre symptomerne, så det er mindre begrænsende i hverdagslivet... men tilstandens og personens alder er også afgørende om, hvor meget der er realistisk at gøre. Alt dette vurderes gennem nogle af de første behandlinger.