Hovedpine 头痛 tóu tòng

2017-12-06

Hovedpine er en meget hyppige tilstand, som skyldes at hver 3. dansker på et tidspunkt søger hjælp. Hovedpine kategoriers i spændingshovedpine og migræne, hvor spændingshovedpine er den mest hyppige. Hovedpinen kan både være en tilstand for sig selv eller et symptom på baggrund af en anden tilstand. Det kan skyldes forkert arbejdsstilling, dårlig søvn , ensidig belastning... men i de fleste tilfælde kender man ikke dens årsag.

Men man ved, at man skal undgå alkohol, rygning, forkerte arbejdsstillinger, indtagelse af for meget smertestillende og undgå stress, samt spise og sove regelmæssigt.

Indenfor kinesisk medicin er hovedpine kategoriseret ud fra dens placering, smertekarakteren, opståelelses perioder, og yderligere symptomer i forbindelse med den. Ud fra disse vurderinger, er der traditionelt mere end 18 forskellige diagnoser for alm. Spændingshovedpine. Der er for hver specifikke behandlingsmetoder, som går ind og behandler årsagen til spændingshovedpinen i mange tilfælde... men i starten behandles symptomerne først, da smerten er vigtig at få væk først.

I klinikken behandles alle typer spændingshovedpiner mest med alm. Akupunktur. Men i særlig tilfælde bruges kostvejledning, øreakupunktur og urteopskrifter også, til at forebygge tilbagefald. Klienten vil også blive sat ind i, hvad de selv kan supplere med i hverdagen, for at hjælpe med processen, både under og efter behandlingsforløbet.