Svimmelhed 眩晕 xuàn yùn

2018-02-28

Svimmelhed er noget de fleste har prøvet i en eller anden grad. Det kan være fra den lette karakter, hvor man rejser sig op og får flimren for øjnene, som hurtigt forsvinder igen. Det kan også være den mere ekstreme karakter, hvor det føles som om hele rummet drejer rundt og balancen for at stå svigter.

Der er flere forskellige årsager til svimmelheden, som er vigtigt at få afklaret, for at finde den rettet behandling. Det kan være alt fra kost og vitamin mangler til fysisk/psykisk overanstrengelse, som kan forårsage svimmelheden.

Indenfor kinesisk medicin inddeles svimmelhed i flere forskellige grupper, som vil varierer efter deres årsag og kinesiske diagnose billede. Svimmelhed ses også som et symptom, som kommer på baggrund af andre problemer eller lidelser. Bare indenfor traditionelle kinesiske diagnoser, så er der mere end 10 forskellige diagnoser på svimmelhed, som vil varierer efter specifikke tilhørende symptomer.

I klinikken behandles alle typer svimmelhed for det meste gennem alm. Akupunktur og Øreakupunktur. Men i nogle tilfælde skal man også kigge an på kosten og livsstilen, hvis dette har relevans til svimmelheden.