Tennisalbue 网球肘 wǎng qiú zhǒu

2018-01-01

Tennisalbue behøver ikke at have noget med tennis at gøre. Det starter med gradvis tiltagende smerter i de muskler, som strækker fingrene og håndleddet, der udspringer fra albueknoglens yderside. Smerterne er forårsaget af små bristninger i bindevævet, der hæfter musklerne til knoglen. Senere opstår der en slags betændelsestilstand, som tyder på overbelastning af albuen.

Det rammer oftest personer i 40-års-alderen og derover, hvor kvinder rammes hyppigere end mænd. De bedste behandlingsråd er afkøling af albuen, ro, udspændingsøvelser eller brug støttebind. Og smertestillende medicin for smerterne, og inflammationsdæmpende medicin for betændelsen.

Indenfor kinesisk medicin er der traditionelt set 4 forskellige diagnoser på tennisalbuer. Hver af dem kan have samme og forskellige årsager, men deres side symptomer er forskellige, og disse vil være nøglepunkter til planlægning af behandlingsstrategien. I Kina behandles en tennisalbue også i med urterbad, som kan trænge ind gennem huden og lindre betændelsen og smerterne, samt urtemedicin og alm. akupunktur.

I klinikken behandles tennisalbue med alm. Akupunktur og moxa (varmebehandling), samt kostvejledning i særlige tilfælde. Behandlingsforløbet vil varierer ud fra sværhedsgraden af symptomerne, som vil blive vurderet ved den første behandling.